DERSIM MAMIKIYE

GÜZEL, RUHU TEMİZ, GECMİŞİNE VE TARİHİNE BAĞLI BIR DERSİM İCIN. HERKESE BASARILAR

Thursday, September 21, 2006

 

DEGERLI ISMAIL KILIC SAHSINDA BAZI DOSTLARA CEVAP

Dersim Forum
Auteur - yazari: Ibrahim Coskun Tarih, gün ve saat : 17. Eylül 2006 08:49:01:
DEGERLI ISMAIL KILIC SAHSINDA BAZI DOSLARA CEVAP
Degerli Hemserim
Bir süre önce bana yazdigin bir mektupda Dersim katliamini prtosto insiyatifini neden desteklemedigimizi yaziyor hakli sitemlerde bulunuyorsun.
Bencede Dersim icin düsünen, Dersim icin konusan, Dersim icin birseyler yapmak isteyen insan; eger Dersim´de yasanan baskilara, zulümlere, katliamlara dur demiyorsa, gecmisteki soykirimlari protesto ederek üsündeki demir perdenin kirilmasina katilmiyorsa, detaylarin ortaya cikmasi icin gösterilen cabalara yardimci olmiyorsa Dersim adina hicbir sey söyleme hakki yoktur.
Yazdiklariniz hepimizce bilinen bir dogrudur. Bir cok degerli arkadasin Dersim katliami üzrindeki demir perdeyi kirma cabalari ve sayilari binlerceyi gecmis bir isiyatifin bu calismayi destekleyip detaylari ile Dünya kamu oyunun bilgisine sunma istekleri, akibetinde yasal yollara bas vurup resmiyet kazandirmak istemeleri onurlu ve gerekli bir eylemdir.
Bu eylemin altina imza atmak tabiki kendine Dersim´li ve demokratim diyen her insanin en asgari görevidir. Ama bazi sahsiyetler vardirki Dersim´in gecmisinin bilinip, geleceginin yasanir olmasi icin degil imzasini, kendini esirgemezler.
Bu durum kisinin faliyetlerine, Dersim davasina verdigi emek, koydugu degere göre degisir.
Örnegi en cokta benim gibi sanatsal faliyetler icinde olan kisiler icin gecerlidir. Yani bir gün Dersim´li bir ressam olan Ibrahim Coskun´un biografisi ve üretkenligi incelendiginde yukaridaki eyleme koydugu imzadan cok, o eylemi sanatiyla ne kadar destekledigi, resimdeki dilini bu eyleme ne kadar kattigi aranir.
Yarin bu eylem olgunlasip yasal kanallara dogruldugunda, cagdas dünya standartlarinda sanat üreten Ibrahim Coskun katliamin icerigini yansitan büyük bir resim („DERSIM GUERNIKASI“) sergisi ile bu eyleme katilmiyor, bu davaya güc vermiyorsa Dersim´in geleceginde yeri olsada ismi yokrur.
Iki amacim vardir. 1-Her biri duvar büyüklügünde 38 tablo 2- Dersim´de bu eserlerinde sergilendigi bir müze. Birincisine ömrüm yeter. Ikincisine ise ömrüm yetmezse ölümüm yeter.
Dilegimiz Dersim sevdalilarinin Dersim icin Dersim´de bir araya gelmeleri.
Unutulmamalidirki Dersim´in her güzel insana ve her güzel düsünceye sundugu bir yer vardir.
Saygilarimla Ibrahim Coskun

Cevaplar:
Ce: DEGERLI ISMAIL KILIC SAHSINDA BAZI DOSTLARA CEVAP orhan 20.9.2006 21:01 (0)
Dersim Forum

Comments: Post a Comment



<< Home

Archives

September 2006   October 2006   November 2006   December 2006   January 2007   February 2007   March 2007   April 2007   May 2007  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?