DERSIM MAMIKIYE

GÜZEL, RUHU TEMİZ, GECMİŞİNE VE TARİHİNE BAĞLI BIR DERSİM İCIN. HERKESE BASARILAR

Wednesday, September 13, 2006

 

DERSiMiN ALiMLERi NEDEN SUSKUN.?

Dersim Forum
Auteur - yazari: Hüseyin DEDESOY Tarih, gün ve saat : 13. Eylül 2006 01:13:10:
Sevgili Mehmet YILDIZ bir cağırıda bulunmuştu.
Onun bu cağırısına: Ben, ibrahim COŞKUN, Alişan KARSAN, ve bir kac arkadaş cevap vermiştik ve yanında olduğumuzu belirtmiştik. Noldu,? neden sonu gelmedi.? Biz bukadar azmıyız. Yada yapılan cağırımı citiye alınmadı.?
Sevgili Mehmet Yıldız söylediklerinin arkasına niye getirmiyorsun.? O cağırı yoksa bir hayıflanma ve öfkenin dışa vurumumuydu?
Sevgili dostlar cok önemli ve citti dönemden geciyoruz. Belki bu sözler cok bilinen, her zaman duyduğumuz nakaratlar biciminde algılana bilinir. Ama gercekten durum citti.
Türkiye tambir ırkcı sizofrenik bir ruh haliyle ne yaptığını bilmez bir serseri gibi sağa sola saldırıp duruyor. Artık öfkesini dağı, taşı, gördüğü calı cırpı ve bilimum yeşeren ne bulursa yakıp yıkarak yenmeye calışıyor. O Türkün onur ve gururuyla yatıp kalkıyor.
Kürtler kendilerince "Değişen Dünyanin , değişen sürecinde..."yeni itifaklar ve mütefikler peşindeler. Hergün yeni bir taktik ve yeni bir startejinin plan ve projesinin pesinde kosturuyorlar.
Ümrali paşasi her gün yeni buluşlar ve icatlar ileri sürerken, Kandil dağının kurtlari bir başka hesabın muhasebesini yapıyor. Bağdat bir şey söylerken Hewler bir başka havadan dem vuruyor....
Peki ya biz.!
Değerli dostum, sevgili güzel kardeşim Mehmet YILDIZ'in yazdığı her yeni yazida izine rasladığım ve okuduğumda da, " ne kadar doğru bir tespitte bulunmuş" demekten kendimi alamadığım şu " Dersimi Türkleştirme ve Botanlaştırma " projesine ne zaman dur diyecegiz.? Bunu söylemek ve durdurmak icin kimi bekliyoruz.? Yokmu bizim buna alternatif bir proje ve pilanimiz.?
Noldu size ey Dersim'in bilir ve bilginleri?Hani bir zamanlar Dünyanin dibine bombayi koyup fitilini yakacak cesaret ve yürekliliği gösteriyorduk. Hani bir zamanlar Türkiye'nin kaderini değiştirmeye adaydık. Hani o Sosyalis Türkiye naraları atığımız günlerin cesaret ve gücü? bize gelince bittimi.?Hani Bağımsız Kürdistan'in ilk meşalesini Dersim'de yakiyordunuz. Neden bugün susuyorsunuz.?
Dersim icin söylüyecek bir sözünüz. Cagiracak bir türkünüzdemi yok.
Sevgili güzel kardeşlerim. Alişerin, Zarifenin, Seyit Riza'nin Torunlari....
Ya bukadarmi bicareyiz.? Birlikte paylaşıp yiyeceğimiz bir elmamızdamı kalmadi.?
Hic birşey demiyorum.
Hüseyin DEDESOY.

Cevaplar:
Ce: DERSiMiN ALiMLERi NEDEN SUSKUN.? kamer 13.9.2006 12:28 (0)
Dersim Forum

Comments: Post a Comment



<< Home

Archives

September 2006   October 2006   November 2006   December 2006   January 2007   February 2007   March 2007   April 2007   May 2007  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?