DERSIM MAMIKIYE

GÜZEL, RUHU TEMİZ, GECMİŞİNE VE TARİHİNE BAĞLI BIR DERSİM İCIN. HERKESE BASARILAR

Thursday, September 21, 2006

 

Diyarbakır Katliamı, TİT ve Derin Devlet

Auteur - yazari: M. Hayaloğlu Tarih, gün ve saat : 16. Eylül 2006 02:42:12:
Diyarbakır Katliamı, TİT ve Derin Devlet

Diyarbakır’daki bombalama olayının arkasında ‘Türk Derin Devleti’nin olduğu anlaşılmaktadır. Türk Derin Devleti kimlerden oluşuyor? Eskiden resmi adı ‘Özel Harp Dairesi’ olarak kayıtlara geçmişti. Sonra ‘Kontr-Gerilla’ olarak bilinir oldu. Derken 90’lı yıllarda JİTEM (Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele ) olarak ortaya çıktı. Bunların ismi ne olursa olsun, ister resmi ister gayri resmi olsun, hepsi Türk Genel Kurmayı’nın bünyesi içinde ve denetimindeler.
Peki TİT (Türk/çü İntikam Tugayı) neyin nesidir?
TİT (Turkish Revenge Brigade) adını 70’li yılların ortalarından itibaren duyduğumu hatırlıyorum. İlk olarak 1969 yılında Ülkü Ocakları bünyesinde ‘silahlı tim’, ‘vurucu güç’ vs şeklinde kurulduğu sanılmaktadır. MHP ve yan kuruluşları, Ülkü Ocakları tümüle deşifre edilmiştir ama TİT gerçek anlamda ortaya konulmamıştır. Gerçekte böyle bir örgütün bugüne kadar ‘gizli’ kalması inanılır gibi değildir. Bu durum, işin içinde “derin devlet”in parmağı olduğu ihtimalini akla getirmektedir. Otuz yılı aşkın bir sürede, TİT’in çözülememiş olması başka nasıl açıklana bilir? Nitekim, bu örgütün Kıbrıs’ta üstlenmesi ve eylemler yapmış olması bu durumu yeterince açıklamaktadır.
Peki “Derin Devlet” Nedir?
“Derin Devlet” bütün bu örgütlerin toplamıdır. Yani ister su yüzüne çıkmış ve yarı-resmi olarak kabullenilmiş olan Özel Harp Dairesi, JİTEM gibi kuruluşlar, isterse ‘Ergenekon’, ’Atabeyler Çetesi', ‘Sauna Çetesi’, veya TİT gibi karanlık çetelerin hepsi, ‘Derin Devlet’in yan kollarıdır ve gerektiğinde biri devreye sokulmaktadır. ‘Derin Devlet’, başta genel Kurmay olmak üzere Emniyet (polis teşkilatı) ve MİT gibi kuruluşlardaki örgütlü birimler tarafından sevk ve idare edilmektedir.
Derin Devlet ile Devlet’in ilişkisi
Türk Devleti yani Türkiye Cumhuriyeti (TC) aslında kuruluşundan beri hep ‘derin devlet’in denetiminde olmuştur. ‘Derin Devlet’in beyni, Türk Genel Kurmayı’dır ya da en iyimser ifade ile Genel Kurmay Başkanlığı bünyesindedir. Genel Kurmay başkanları, genellikle bu kliğin yani ‘Derin Devlet’ kliğinin temsilcileridir. Bugün Yaşar Büyükanıt, derin devletin temsilcisi olarak, Türk Genel Kurmayı’nın da başı durumundadır. Y. Büyükanıt’ın durumu başından beri böyledir. Şemdinli olayında Astsubaylar çetesine sahip çıkması bunun en iyi kanıtıdır.
Bombalama olayı, PKK’nın işi olabilir mi?
Türkçü kesimden bazıları, bu olayı PKK’nın hedef şaşırtması amacı ile gerçekleştirdiklerini belirtiyorlar. Bu doğru olabilir mi? İhtimal olarak reddedilemez. Çünkü PKK’nın eylem anlayışının bundan pek farklı olduğu söylenemez. Ama bana öyle geliyor ki, bu söylentiler, ‘Derin Devlet’ temsilcilerinin ve milliyetçi, ırkçı yalaka takımının, Türkçü-faşist unsurların uydurduğu yalanlardır. Asıl hedefi bunlar gizlemekte ve saptırmaktadır. Bkz. (http://www.sonsayfa.com/news_detail.php?id=22595) deki yazı. Açıkça bir provokasyon olduğu oldukça nettir.15.09.06
M. Hayaloğlu
http://f25.parsimony.net/forum62148/messages/23644.htm

Cevaplar:
Ce:Colombiya, Ordu kendi bombalariyla tuzaga düstü Michel Taille'den çeviri - A.Karsan 20.9.2006 18:52 (0)
Dersim Forum

Comments: Post a Comment



<< Home

Archives

September 2006   October 2006   November 2006   December 2006   January 2007   February 2007   March 2007   April 2007   May 2007  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?