DERSIM MAMIKIYE

GÜZEL, RUHU TEMİZ, GECMİŞİNE VE TARİHİNE BAĞLI BIR DERSİM İCIN. HERKESE BASARILAR

Monday, January 08, 2007

 

Dersim inancinda Dedelik ana unsurdur.

Dersim Forum
Auteur - yazari: Ibrahim Dede Tarih, gün ve saat : 06. Ocak 2007 13:55:58:
Sevgili erenler, Dersim tarihinde Alevilik Kizilbaslik inanc ve kulturunde Dedelik sistemin baslica unsurudur. Dedelik ve pirlik unutuldugu anda ne Dersim nede Alevilik ve nede insanlik ayakta kalabilir.Iste yeni kusaklarin unuttugu konu budur. Onlar kendi kimliklerinden koparak kisisizlesmekte, yozlasmakta, pir ve dedelerinin yolundan ayrilmaktadirlar.
Dersim tarihinin donemec noktasindadir. Yeni nesiller diline inanc ve kulturune bagli kaldigi surece hicbir unsur onlari zayiflatamaz, asimiliasyona ugratamaz. O zaman dis guclerin gucu buna yetemez.Bu esasen butun toplumlarda boyledir.Ne yazik ki bugunku Dersim ve diger azinlik toplumlar kendi cellatlarinin hizmetine gonulluce kosmaktadirlar. Onlar kendi ustun kulturlerini degil de daha geri bir kulturun kuyruguna bilerek takilarak kendi ozgur tarihlerine ihanet etmektedirler.Dersim bir eyalettir, otonom bir cografyadir. Benim 7 ceddim Dersimin kizl yoluna sahittir;bu gelenegini en agir sartlarda, daragaclarinda, iskencelerde korumustur, bu yolu inkar herkes en once kendine ihanet etmektedir. Bunu, bu yolu, gelenegi bir cirpida atip ben Turkum diyen ihanetciler Hitlerin Kavgam kitabina cantalarinda tasimakla ozgur olacaklarini mi saniyorlar.Dersim Alevi topraklarina yerlestirilen Balkan ve Kafkas gocmenleri su ana kadar 1912 oncesi topraklarimizin %68 ini isgal altinda tutmaktadirlar.
Dersim otonom bolgesi 1900 larda Erzincandan Sivas, Malatya, Bingol, Varto, Kigi, Harputun bir kesimi, Elbistan, Pazarcik alanlarini kapsiyordu. Simdi bu topraklarin buyuk bir bolumu gocmen ve Alevi dusmani insanlarin denetimi altindadir. Bu nankor toplumlar topragimiza sanki kendilerinmis gibi konmak bir tarafa, daha ileri giderek bizi nihayetinde tamamen bu topraklardan silmeye ant icmis gibi gorunuyorlar.
Bu sunni Turk kesimleri bu topraklar uzerinde hak talep edemezler. Cunku biz 4000 seneden beri buradayiz. Bunlar ise disardan getirip bizi yoketmek icin buralara yerlestirilmislerdir.Nazimiye'de ve Pertek 'de bir tek sunni bulunmamasina ragmen, orada minareli camiler kurdular, ama oarada tek bir cemevi yoktur ve disardan sunni kesimleri tesvik ederek bizi en son kalelerimizde de esir almaya calisiyorlar.Yani simdi kimseye tuhaf gemiyormu ki, kendi oz vataninda cemevi yok, disardan gocmenler getirilip yerlestiriliyor senin binlerce yillik vatanina ve burnunun dibine ozel camiler yapiliyor. kendi 100 000 lerce insanin icin cemevi yapilmiyor ama sayilari 10 lari gecmeyen caniler, halk dusmanlari icin Minareli camiler dikiliyor bu Dersim vatanina....Bu kadarina insaf! hangi Alevi derneklerinden bahsediliyor, bunlarin cogu oyuncak ve sunni usagi teskilatlar degil mi?Kendi dilini konusmaktan alikonan, kendi pir ve dedelerine dusman yetistirilen bir toplumun sonu gelmez mi?Burnunun dibine konulan dunyanin en buyuk Alevi dusmani teskilata hayir diyemeyenler utanmiyorlar mi? Alevi vatani Dersim ayaklar altinda ezilirken kendi ruhlarini CHP ve AKP ye satan sozde Aleviler en buyuk ihanetciler olmuyor mu?

Cevaplar:
Dersim Forum





<< Home

Archives

September 2006   October 2006   November 2006   December 2006   January 2007   February 2007   March 2007   April 2007   May 2007  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?