DERSIM MAMIKIYE

GÜZEL, RUHU TEMİZ, GECMİŞİNE VE TARİHİNE BAĞLI BIR DERSİM İCIN. HERKESE BASARILAR

Thursday, April 12, 2007

 

Operasyonlar, Baskilar Devam Ediyor

Operasyonlar, Baskilar Devam Ediyor
FORUM DERSIM
Makale yazari: Derleyen, A.Karsan Tarih, gün ve saat : 11. Nisan 2007 14:45:07:
10.04.200713 BIN ASKER OPERASYONA KATILIYORBingöl’ün Yayladere, Tunceli’nin Pülümür, Nazimiye ve Kigi bölgesinde yapilan ve yaklaşık 13 bin askerin katıldığı operasyonlar sürüyor. Yaklaşık 30 kişilik PKK’lı terörist grubu imha etmek için Tunceli’den kalkan 2 Kobra helikopter de operasyona katıldı. Bingöl’ün Yayladere ilçesi kırsalında devam eden operasyonda ise 2' PKK'linin öldürüldü açiklandi. -------------------------------------------------
10.04.2007 PÛLÜMÜR'DE DEVAM EDEN CATISMAPülümür'de meydana gelen çatışmada 1 PKK'linin öldürüldügü, 2 askerin de yaralandıgi açiklandi. -------------------------------
2007-04-09 HOZAT BÖLGESINDE CATISMATunceli'nin Hozat bölgesinde,ikisi kadin, 4 silahli DHKP-C'üyesinin öldürüldügü, örgütün Türkiye Askeri Kanat Sorumlusu Cengizhan Pilav sağ olarak yakalandigi, Pilav'ın 2002 yılıda cezaevinde ölüm orucu eylemi sırasında affedildiği, Pilav'ın aftan sonra Yunanistan'a yerlestigi ve geçen yıl bir grupla birlikte Tunceli bölgesine geldiği belirtildi. Gözaltına alınan Pilav'ın sorgusunun sürdüğü belirtildi.
--------------------------------------2007-04-09KIGI BÖLGESINDE CATISMAAyni gün, genis bilgi verilmeden yapilan bir diger açiklamada: Bingöl'ün Yayladere bölgesinde 4 askerin çatismada öldürülmesi ardından Kigi ve Pülümür bölgesinde operasyon başlatan askeriye, üç PKK'linin öldürüldügü, öte yandan, Bingöl'ün Yayladere çevresinde ise 5 PKK'linin öldürüldügü, basina açiklandi.
--------------------------
06.04.2007DTP IL BASKANINA HAPISDTP Tunceli İl Başkanı Hıdır Aytaç ve 7 partili, 'PKK'ya yardım ve yataklık yapmak’ suçlamasıyla 3 yıl 9'er hapis cezasına mahkum edildi. Daha önce bu suçlamadan dolayi üç ay tutuklu kalan Aytaç, karari temiz edeceklerini açikladi.. Duruşmada, İl Başkanı Aytaç ile partililer Erdoğan Sürgeç, İmam Kara, Erdal Dalgıç, Nail Çağdaş, Cemal Kuhak, Ali Ercan ve Mahmut Çetin, ‘terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak’ suçlamasıyla 3 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırılırken, suçlanan diğer 8 kisi beraat etti.
--------------------------------
04.04.2007 BIR ÖRGÜT ÜYESI VE GENELKURMAY SITESININ ILANI!Pertek'te, polis kimlik kontrol noktasinda bir DHKP/C örgütü üyesinin yakalandigini duyuran Genelkurmay Başkanlığının internet sitesi, yakalan kisi hakkinda baska bir bilgi vermeye gerek görmeden, 'Genelkurmay' sitesinin özellikle, sadece DHKP/C'yi öne çikarmasi anlamliydi...
------------------------------------25.03.2007 ASKER BASKINDAN DÖNERKEN TAKLA ATTI Mazgirt'ten Tunceli'ye dönmekte olan askeri araç, sehir çıkışında virajı alamayarak devrildi. Kazada yaralanan, ikisi agir 6 askerin helikopterle Elazığ Asker Hastanesine sevk edildi.
---------------------------
23.03.2007 ASKERDE KÜRT COCUKLARI KAZAYLA ÖLDÜRÜLÜYORTunceli'de, atış eğitimi sırasında seken kurşunlardan yaralanan 2 asker'in 'şehit' oldugunu açiklayan askeri otorite, 4. Komando Tugay Komutanlığında atış eğitimi yapıldığı sırada, 2 askerin seken kurşunlardan yaralanip öldügünü iddia etti. Yasamini kaybeden askerlerin isimlerini açiklanmayan askerlerin Kürt olduklari ögrenildi....
---------------------------------------------16.03. 2007DTP'YÖNETICILERINE BASKINjandarma ve Polis, DTP il ve merkez ilçe başkanlığı ile bazı parti yöneticileri ve üyelerinin evlerine ani gece baskinlari yaparak aramalar yaptı. Aramalarda bir partilinin evinde patlayıcı bulundugu, bazı parti üyelerinin evlerinde ise örgütsel doküman ve PKK talimatları bulundugunu iddia ederek,Biri bayan, 6 parti üyesi gözaltına alındı. Bulundugu açiklanan belge ve patlayicilar hakkinda bilgi verilmezken, gözaltina alinan kisilerin bas harfleri, E.S, E.Y, C.K, E.T, H.D, M.K olduklari açiklandi.
--------------------------------------
13.03.2007INTIHAR ETTIGI IDDIA EDILEN ASKERIN AILESI....Jandarma Bölge Komutanlığı’na bağlı Hozat Jandarma Tabur Karargah Birliği’nde askerligini yapan Komando Er Deniz Tas'in 2 gün önce intihar ettigini bildiren askeri otorite, askerin cenazesini ailesine verdi.
Kürt olan Deniz Tas'in ailesi, çocuklarinin intihar ettiklerine inanmadiklarini açikladi.
--------------------------------------------- 01.04.2007?????----------------------------------------------------- 13.02.2007MAMIKI KÖPRÜSÜKent girişindeki Mamiki Köprüsü basinda bulunan, Olağanüstü Hal uygulandığı dönemde kurulan kontrol noktası yıkıldı. Belediye ait iş makineleri kontrol noktasını yıkarak enkazını kaldırdı. Geçen hafta içinde kentte düzenlenen ‘Barış ve Kültür Günleri’ne katılan sanatçı, yaşar ve şairler, kontrol noktasına tepki göstermişti.
Kente girisi saglayan Mamiki Köprüsü basina, 1980 askeri darbesi sonrası kurulan ve bütün "Olaganüstü Hal" döneminde de kente giriş çıkanların kontrol edildiği güvenlik noktasında, polisler ve askerler 24 saat,giris-çikislari, kentten Erzincan, Pülümür ve Elazığ yönüne gidip gelen araçlari kontrol ediyorlardi. Olağanüstü Hal uygulamasının kaldırılmasından sonra Tunceli genelinde tüm arama noktaları kaldırılırken, sadece Mamiki Köprüsü girişindeki nokta kalmisti.
----------------------------------
12.02.2007 ASKERIYE KIS MANEVRASI YAPIYORTunceli’de, binlerce askerin ve çok sayida taarruz helikopterlerinin de katildigi,'$afak Oprasyonu' baslatildi.
Askeriye'nin Apanos ve Kutu Deresi vadilerini sabah erken saatlerde bombaladıgi. Kış şartları için özel eğitimli jandarma komandolar ile Tunceli 4’ncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan özel birlikler de 4 Sikorsky helikopterle kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu, operasyonlarin günlerce sürecegi ögrenildi.
-------------------------
2007MAHKUM OLAN SENDIKACILAR
Hanefi BekmezciEğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Hanefi Bekmezci, "Askeri kuvvetleri aşağıladığı" gerekçesiyle altı ay hapis cezasına mahkûm oldu.
Hüseyin SerSendikacı Hüseyin Ser, Munzur Festivali'nin ertelenmesini eleştiren ortak bildiri nedeniyle altı ay hapis cezası aldı.
Hüseyin BektaşoğluDTP Erzincan İl Başkanı Hüseyin Bektaşoğlu, Emniyet'i aşağıladığı gerekçesiyle bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.
---------------------------------------------

Cevaplar:
FORUM DERSIM





<< Home

Archives

September 2006   October 2006   November 2006   December 2006   January 2007   February 2007   March 2007   April 2007   May 2007  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?